Loading

Biti ženska
je čarobno!

Ko se spomnimo, kdo v resnico smo, se začne v nas odklepati neslutena moč in takrat smo sposobne povsem preoblikovati svoj lasten svet. Začutimo Sebe, svojo povezavo z drugimi in s planetom, na katerem bivamo.

Severina Siter

O meni

Rojena v arhetipu Svečenice sem se od nekdaj zavedala čutnosti in občutljivosti, ki sta povezani z ženskostjo. Čeprav sem v nekem obdobju svojega življenja potovala po bolj moških poteh in poskušala najti stik s sabo skozi odrekanje, disciplino in striktno vadbo, me je življenje pripeljalo nazaj k Sebi prav skozi negovalne in podporne prakse, ki so za žensko telo veliko bolj naravne.

Ko sem po dolgih letih izpopolnjevanja v umetnosti zahtevnega indijskega klasičnega plesa ponovno odkrila proste plesne prakse, se je začelo globoko v meni nekaj premikati. Nastopilo je obdobje dinamičnega prerajanja, ki me je gnalo, da se s soočim z vsem, kar sem poskušala vede ali nevede zatreti in potisniti v globine nezavednega. Moje bitje in telo sta se postopoma osvobajala vsega vsiljenega in tako se je rodil MOONaDANCE – Ples k Sebi, namenjen ženskam, ki si želijo v podpornem in varnem okolju odkrivati svojo čarobnost ter potovati po svojih notranjih pokrajinah, da bi znova odkrile ljubezen do življenja, se prerodile in osvobodile.

Kot prevajalka, predavateljica, sanjalka in strastna bralka, sem se od nekdaj ukvarjala z ženskimi tematikami. Med delavnico, ki sem jo izvajala v Angliji, pa se je zgodil tako silen premik, da se je plesnim delavnicam že kmalu pridružila še Pot k Sebi, vabilo, da se SPOMNIMO – spomnimo, kdo smo v resnici, v svojem bistvu, onkraj vseh priučenih in celo vsiljenih zamisli o tem, kdo in kaj ženska je.
Na delavnicah v Sloveniji in tujini se torej seznanjamo s svojimi koreninami, svojo cikličnostjo in svojim resničnim centrom moči – svojo maternico.

Največja spodbuda in priznanje zame so iskrena in globoko občutena pričevanja žensk, ki so po naših skupnih potovanjih začutile, da jih je proces prerodil in jim odprl nove razsežnosti povezanosti s sabo, zato sta moja strast in čast podpreti ženske v procesu spominjanja in jim pomagati, da prebudijo svoje zavedanje in obudijo zaupanje v svojo prirojeno notranjo modrost utelešenja.
Najtežji del poti je pri sebi prepoznati programe, vzorce, prepričanja in blokade, ki nas omejujejo pri tem, da bi spoznale čarovnijo Sebe in jo celostno in neustrašno tudi zaživele, pri čemer pa nam pomaga podpora varnega prostora, ki ga soustvarjamo skupaj.

Vabim te, da se potopiš globoko v čarobnost in skrivnost svojega telesa in bitja, odkleneš speči potencial, da postaneš celostna, aktivirana Ženska, ki pluje na valovih svoje cikličnosti, se zaveda svoje moči, sledi svojemu poslanstvu in zna uživati v svojem telesu.

Intervju: KompasUSODA TV

Shopping Basket